Λακωνία, Πελοπόννησος
Η περιοχή του Γυθείου αποτελεί το ιδανικό ορμητήριο για εκδρομές στην Λακωνία, καθώς εντός μικρής ακτίνας μπορείτε να βρεθείτε σε κάποια από τα πιο συναρπαστικά μέρη της Ελλάδας.

Γύθειο (απόσταση: 2 χλμ)
Περπατήστε κατά μήκος του λιμανιού και απολαύστε ένα σκηνικό με ιστορία από τα τέλη του 19ου αιώνα. Ακολουθήστε τις μαρμάρινες σκάλες, και θα σας οδηγήσουν σε γειτονιές με σοκάκια με κρεμαστά μπαλκόνια. Η θέα κάτω στο λιμάνι κόβει την ανάσα. Επισκεφτείτε το αρχαίο Ρωμαϊκό θέατρο, και κάντε μια στάση στο Κέντρο Πολιτισμού Ανατολικής Μάνης. Οπωσδήποτε να πάτε στην Νήσο Κρανάη! Θαυμάστε τον Φάρο στην άκρη του νησιού, τον Πύργο του Τζαννετάκη, και απολαύστε την πανοραμική θέα στην πόλη.

Ανατολική Μάνη
(μέσω Αρεόπολης, μέχρι την Βάθεια, 58χλμ, και από κει πίσω, μέσω Κότρωνα, 67χλμ)

Ο Γύρος της Μάνης, η κλασική ημερήσια εκδρομή! Χαρακτηρισμένη ως ‘ανοικτό μουσείο’, η Μάνη είναι γεμάτη από ιστορία που εκτείνεται από την Νεολιθική περίοδο, στην Βυζαντινή και έως σήμερα. Ξέρατε ότι υπάρχουν 93 παραδοσιακοί οικισμοί στην Ανατολική Μάνη; Επισκεφτείτε τα ονειρικά Σπήλαια του Διρού, και ζήστε μια εμπειρία που δεν θα ξεχάσετε ποτέ! Στάση οπωσδήποτε στο Οίτυλο, Αρεόπολη, Κίττα, Γερολιμένα, Αλύπα, Κότρωνα και Σκουτάρι.

Εναλλακτικά, για πιο μικρές διαδρομές, συστήνουμε Οίτυλο-Λιμένι- Αρεόπολη-Σπήλαια Διρού, που μπορεί να επεκταθεί, αν θέλετε, μέχρι Γερολιμένα-Βάθεια με επιστροφή από τον ίδιο δρόμο. Επίσης, μικρή εκδρομή μέχρι την Αλύπα, μπορεί να περιλάβει στάσεις για μπάνιο και φαγητό σε Καμάρες, Σκουτάρι ή Κότρωνα.

Σπάρτη –Μυστράς (απόσταση: 46 - 51χλμ)
Η πρωτεύουσα της Λακωνίας είναι χτισμένη πάνω από την ομώνυμη αρχαία πόλη, στους πρόποδες του επιβλητικού Ταϋγέτου. Επισκεφτείτε την Ακρόπολη της Σπάρτης για να βρείτε ίχνη του μεγαλείου της, και ανακαλύψτε περισσότερα στο Αρχαιολογικό Μουσείο, στο κέντρο της πόλης. Μάθετε για την κουλτούρα και την παραγωγή του ελαιολάδου στο εντυπωσιακό Μουσείο της Ελιάς.

Μέσα από τα τείχη ενός μεσαιωνικού κάστρου, που στέκεται στην κορυφή μιας απότομης πλαγιάς που ‘αγναντεύει΄την Σπάρτη, βρίσκεται ο Μυστράς. Χαρακτηρισμένο από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, το σπάνιο επίπεδο διατήρησης του, δίνει την ευκαιρία στον επισκέπτη να πάρει μια γεύση από την καθημερινή ζωή και κουλτούρα των Βυζαντινών.

Μονεμβασιά (απόσταση: 68 χλμ)
Καταμεσής του Μυρτώου πελάγους στέκει ένας πελώριος βράχος, η Μονεμβασιά. Το “πέτρινο καράβι” του Ρίτσου μεταφέρει τον επισκέπτη σε ένα ταξίδι ονειρικό. Ατμόσφαιρα ερωτική, γεμάτη μυστήριο και μαγεία συνοδεύει κάθε σου βήμα μέσα στα στενοσόκακα της καστροπολιτείας.

Login Form
Register Form