Γύθειο - Μαυροβούνι

Γύθειο

“Σκαρφαλωμένο” στους πρόποδες του Λαρυσίου το γραφικό Γύθειο είναι ένα κομβικό λιμάνι που τους καλοκαιρινούς μήνες σφίγγει από ζωή και το χειμώνα αποπνέει ένα ρομαντισμό. Η σύγχρονη πόλη έχει ένα νησιώτικο χρώμα με νεοκλασικά κτίρια. Το Γύθειο είναι μια μικρή πόλη της Λακωνίας, αλλά η μεγαλύτερη της Μάνης. Στο κέντρο, καθώς και στις δαντελωτές ακτές του, θα βρείτε ταβέρνες για φρέσκο ψάρι, εστιατόρια, μικρά κέντρα, καφετέριες και αναψυκτήρια. Το Γύθειο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως ορμητήριο εκδρομών, κυνηγιού και ψαρέματος. Σας δίνει επίσης τη δυνατότητα να κάνετε τον γύρο της Μάνης, για να δείτε τους περίφημους πύργους της, καθώς και στο πιο απόμακρο νησί των Επταννήσων τα Κύθηρα, για το οποίο υπάρχουν φεριμπότ από το λιμάνι του Γυθείου

Μόλις 1χλμ από το Γύθειο υπάρχουν οι παραλίες της Σελινίτσας και του Μαυροβουνίου, μια από τις ωραιότερες της Μεσογείου.

Μαυροβούνι

Σε απόσταση μόλις λίγων ωρών από την Αθήνα βρεθήκαμε 2 χλμ. νότια του Γυθείου, στον γραφικό παραθαλάσσιο οικισμό του Μαυροβουνίου στην Ανατολική Λακωνική Μάνη.

Ο οικισμός του Μαυροβουνίου εκτείνεται πάνω στο λόφο, ενώ στην πλατεία του χωριού θα βρείτε γραφικά ταβερνάκια όπου μπορείτε να απολαύσετε το φαγητό σας με θέα τους απρόσιτους και επιβλητικούς πύργους.

Στην παραλιακή οδό του Μαυροβουνίου συναντήσαμε πολλά εστιατόρια, ψαροταβέρνες και καφέ-μπαρ που μας προσέφεραν γευστικούς μεζέδες και φρέσκα θαλασσινά.

Η παραλία του Μαυροβουνίου αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς επισκέπτες κάθε χρόνο και είναι ιδανική για κάθε ηλικία. Κατά μήκος της παραλίας υπάρχουν οργανωμένα σημεία με ομπρέλες και ξαπλώστρες ενώ σε κάποια άλλα σημεία μπορείτε να απολαύσετε τη φύση και την ανεμπόδιστη θέα. Βραβευμένη, κάθε χρόνο, με 2 γαλάζιες σημαίες, θεωρείται μια από τις ωραιότερες παραλίες της Μεσογείου ενώ οι «άγριοι» μεσημεριανοί άνεμοι του Λακωνικού κόλπου είναι ιδανικοί για τους λάτρεις του wind-surfing. Για τους φίλους που προτιμούν το surfing, υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης ιστιοσανίδων καθώς και παράδοση μαθημάτων για αρχάριους.

Booking form

...

right-banner-en

FOLLOW US

 
 
 

Connect to our social networks, "Social Media" and find the latest information about what is happening to our Hotel ....

QUICK FORM